28 september, 2011

2011. aasta Tervisekonverentsi ideoloogia

Pressiteade
Käesoleval laupäeval toimub JCI Toompea MTÜ ettevõtlike noorte poolt korraldatav JCI Tervisekonverents 2011. Tervisekonverents toimub juba teist korda ja kannab seekord nimetust „21. sajandi süda“.

1.oktoobril 2011. a Euroopa Hotellis toimuv JCI Tervisekonverents on mõeldud kõigile, kes peavad oluliseks tervislikke eluviise ning soovivad aidata iseennast ja oma lähedasi looduslähedaste ja kehasõbralike meetoditega.

Konverents keskendub kolmele põhiteemale – normaalne söömine ja teadlik stressi juhtimine (positiivne mõtlemine), mis aitab haigusi vältida; 3 km kõndi päevas või mõõdukas liikumine vähemalt 30 minutit, mis on terve südame eeldus; tubakavaba elu eelised.

Ürituse peamine eesmärk on tõsta noorte inimeste sotsiaalset vastutustunnet, suurendada teadlikkust tervislike valikute tegemisel, pakkuda võimalusi südamehaiguste riskifaktorite vähendamiseks ja kogeda rõõmu suhtlemisest ja uute teadmiste saamisest.

29.09.2011 on WHO poolt kuulutatud südame tervise päevaks. Sel päeval räägitakse üle maailma palju tapjast nr 1 – südame- ja veresoonkonnahaigustest. Infarkt ja insult ei ole enam vanaisade, vanaemade haigus vaid ka 30ndates aastates inimeste probleem. Kiire elutempo ja ühiskondlikud ootused, tekitavad liigset stressi ja suurendavad riski haigestuda.

Kuidas siis aidata ennast ja oma lähedasi, et tervena elatud aastad meil aina pikeneksid?

Soovime konverentsi programmi üles ehitada nii, et iga osaleja saaks uusi teadmisi, kuidas südamehaiguste riskifaktorite mõju oma elus vähendada.

2011. a Tervisekonverentsi teeb eriliseks asjaolu, et loengud ja praktikumid toimuvad nii päevase kui õhtuse sessioonina, kandes alapealkirju "Südamega ühes rütmis" ja „Armasta südamega“. Samuti on uudne, et üritus kulmineerub öise kepikõnniga Kadrioru parki, tähistades Maailma Käimispäevasid. Traditsiooniliselt astub konverentsil üles välislektor ning samaaegselt konverentsiga tutvustavad oma tooteid ja teenuseid erinevad terviseteemalised ettevõtted.

JCI Toompea 2010. aasta Tervisekonverents koondas kaheks päevaks ühe katuse alla paljud Eesti alternatiivravi teenuse pakkujaid. Konverents võeti hästi vastu ja autasustati JCI Estonia parima elukeskkonna arendamise projekti auhinnaga.

Tervisekonverentsi korraldav JCI Toompea MTÜ on üks Eestis tegutsevatest JCI kodadest. JCI on Ettevõtlike Noorte Koda, kuhu kuuluvad kuni 40 a. vanused aktiivsed inimesed. Tegutsedes täna rohkem kui 100 maailma riigis, on JCI peamine ülesanne pakkuda arenguvõimalusi, mis julgustavad noori looma positiivseid muutusi.