06 september, 2011

Loeng: Südame-veresoonkonna haigused põhjustavad ainevahetusprotsesside aeglustumise

Loengu teema: Südame-veresoonkonna haigused põhjustavad ainevahetusprotsesside aeglustumise
Esineja: Vahur Vollmann
Aeg ja koht: L, 01.10.2011 kl 16.00-17.00 Põhja-Euroopa saal

Teatavasti on südame ja veresoonkonna haigused töövõimetuse ja surma põhjuste seas esikohal. Et vereringesüsteem toimiks normaalselt, on väga tähtis, et veresooned oleksid terved. Tervete veresoonte seinad on elastsed, vajaduse korral suudavad nad laieneda ja kokku tõmbuda. Soonte elastsus on tähtis ka seepärast, et nende kokkutõmbumine ja laienemine reguleerib vererõhku arterites ja veenides. Aga rõhu vahe tagabki vere liikumise soontes. Kui veresooned kaotavad vetruvuse, täituvad verega ega suuda enam kokku tõmbuda, rõhk veenides kasvab ning rõhuvahe venoossete ja arteriaalsete kapilaaride vahel väheneb.

See põhjustabki ainevahetusprotsesside aeglustumise, hüpoksia (hapnikunälja), kudede küllastumise laguainetega ja seega nende funktsioonide häired.

Südame-veresoonkonna haigused on hästi ravitavad, kui kasutada puhastust, nälgimist, uriiniteraapiat ja õiget toitumist, mis takistab sooneseinte hapramaks muutumist ja soontes kolesteriiniladestuste kogunemist.
Biolatte soovitab omalt poolt organismi puhastamise korral alustada maksa ja soolestiku puhastamisega.

Maks on inimorganismi kõige suurem nääre, see kaalub kuni 2 kg. Maksas on välja arenenud veenide süsteem, nii pikkuse kui mahutavuse poolest. Kui maksaarter toob kohale maksakoe toitmiseks vajaliku hapnikuga rikastatud vere, siis värativeen kogub kokku vere kogu mao- ja soolekulglast ning põrnast ja on põhiiseks veresooneks, mis määrab maksa funktsiooni. Tänu veeniühendustele mängib maks tähtsat osa neerude, põrna, mao, südame ja muude organite tegevuses. Lümfi moodustumine maksas on üsna intensiivne, kuna 1/3-1/2 kogu lümfist pärineb sellest organist.

Maks on üheaegselt seedimis-, vereringe- ja ainevahetusorgan. Kui verre satuvad mingi võõrad osakesed, näiteks söeosakesed, haarab maks need täielikult endasse. Ainult siis, kui võõrainete doos on suur, ilmuvad need ka teistesse organitesse. Samas osaleb maks vaheainevahetuses, olenemata seedimisest.

Seoses sellega on soovitav toetada ja kiirendada ainevahetusprotsessi puhastuskuuridega. Biolatte OÜ-l on teile välja pakkuda mõned tervisekuurid, millest kuulete täpsemalt loengul.

Süda on meie olemise kese, tunnete asupaik ja armastuse, meie sügavaima tunde, lähtekoht. Ent ka julgus, suuremeelsus ja arukus saavad alguse südamest. Meie süda sümboliseerib ühtsust, evolutsiooni eesmärki.

Süda on meie elu mootor ja sellega on seotud kõik, mis meid liikuma paneb. See sõltub piisavast füüsilisest koormusest ja on omakorda meie tunnete keskus, sest tunded liigutavad meid. Rahvasuus on tekkinud vägagi paikapidavad kõnekäänud:
Süda hüppab rõõmust või tahab suurest rõõmust lõhkeda. See võib suurest rõõmust lausa kurgus taguda, võib hirmust peaaegu seisma jääda ja teinekord isegi saapasäärde vajuda. Keegi võib kogu südamega asja juures olla või midagi südamesse võtta. Midagi võib olla südame peal või siis sulgete kellegile oma südame. Südame lööb rütmist välja liiga suur või vähene liikumine, olgu siis kehaliselt või emotsionaalselt, liiga suur või lubamatu tunne.

Südamehaiged on need, kes oma südant kuulata ei taha ja meelsamini mõistuse juhtnööride järgi talitavad. Südame puperdamine või tagumine on selge märk õigelt teelt kõrvale kaldumisest, sisemise rütmi või korra häirest. Kui me ei taha oma südant kuulata, siis ta sunnib meid.

Loengul toome välja kuldse kolmnurga, kus saate oma silmaga tõdeda emotsioonide, organite ja haigussümptomite omavahelist seost.

Konverentsil on müügil Biolatte tooted soodsama hinnaga.

Kontaktid:
Vahur Vollmann
+372 50 17 950
vahur@biolatte.ee
http://www.biolatte.ee/