10 september, 2011

Praktikum: Tantsuline tund - NIA

Praktikum: Tantsuline tund - NIA (Neuromuscular Integrative Action)

Esineja: Kadri Hint, Tallinna Tantsuakadeemia
Aeg ja koht: L, 01.10.2011 kl 16.00-17.00, Lääne-Euoopa saal

Nia (neuromuscular intercreative action) motoks on «Liikumise kaudu leiame tervise» ja see on süntees üheksast liikumistehnikast.

Alguse sai see USAs 1983. a, kui mitmeid treeningstiile suurepäraselt valdav abielupaar Debbie ja Carlos Rosas otsis võimalusi, kuidas ühitada lääne ja ida liikumistarkusi, eesmärgiga ühendada need ka tervendavate liikumistehnikatega. Rõõm liikumisest on ka Nia kõige olulisem alustala.

Seega on Nias olemas psühhofüüsiline tasakaalustamismeetod nimega aleksandertehnika, mis tegeleb ka inimese õige kehahoiaku ja rühi taastamisega, Moshe Feldenkraisi tehnika ehk lihaspingete vabastamine liikumise kaudu ning elemente joogast. Tantsuliikidest kasutatakse Nias modern-, džäss- ja Isadora Duncani tantsu ning samas õpetatakse treenima keha võitluskunstidega, nagu tai chi, taekwondo ja aikido.

Igal treeninguprogrammil on erinev fookus, millele keskendutakse, kuid kõik programmid sisaldavad alati neid üheksat tehnikat, põimituna vastavalt treeningu aktsendile. Nias hingatakse ainult läbi nina, sest nii on harjutuste sooritamine mitu korda tõhusam, ning trenni tehakse paljajalu – nõnda mõjutatakse teadlikult kõiki 7000 tallaalust närvipunkti.

Iga treening kestab 55 minutit ja soovitatakse – nagu iga teistki treeningut – ette võtta kolm korda nädalas.

Tants on emotsiooni väljendus!!!

Tallinna Tantsuakadeemia
Tallinna Tantsuakadeemia avas Solarise keskuses uksed kõigile tantsuhuvilistele 2009. a sügisel, pakkudes fitnessi- ja tantsutrenne igale tasemele ja maitsele, juhtivate Eesti treenerite käe all.
Eesti suurim kaasaegne tantsukeskus on loodud Eesti tantsu edendamiseks ja propageerimiseks ning parima kvaliteediga treeningvõimaluste pakkumiseks.

Kolme saaliga tantsukeskuses on võimalik korraldada ka erinevaid laiale publikule avatud konverentse ja tantsuetendusi. Sel sügisel avas Tallinna Tantsuakadeemia ruumides ka Märt Agu Tantsukool noortele vanuses 4.-18. aastat.

Ootame kõiki tutvuma meie treeningvõimalustega - kindlasti leiab igaüks endale pakutavast valikust sobiva stiili!

Lisainfo:
http://www.tantsuakadeemia.ee/
Estonia pst 9 (Solaris keskuse 0 korrusel)
Tel 660 40 30

Pilt on illustratiivne.